Over Juliette

Over Juliette

Mijn naam is Juliette Arts. Mijn passie is fotograferen!

Pure fotografie
Ik hou van pure fotografie en mensen zijn mijn grootste inspiratiebron. Daarom neem ik graag de tijd om de mensen en hun verhaal te leren kennen tijdens mijn werk als fotograaf. Het is mijn doel om hen zo authentiek mogelijk vast te leggen in beelden waarin de emotie zichtbaar is. Natuurlijk photoshop ik soms wat oneffenheden weg, maar dat gaat nooit ten koste van het oorspronkelijke beeld. Ik wil mensen en situaties laten zien zoals ze zijn: PUUR.

Zelf ben ik enthousiast, betrokken, sociaal en eerlijk. Deze eigenschappen zie je terug in mijn fotografie. Het liefst ga ik lekker naar buiten om de hele dag met anderen te wandelen. Lekker samen kletsen, lachen en fotograferen. Aan het eind van zo’n dag ben ik misschien wel moe maar altijd heel voldaan. Ik word er oprecht vrolijk en blij van!

Vakfotograaf
Mijn voorliefde voor de fotografie begon met een analoog toestel met mooie Cokin filters. Er ging een wereld voor me open! Een fascinerende wereld van licht, kleur en compositie. Het startsein voor een periode van fotograferen, experimenteren en veel leren. Geleidelijk aan nam mijn interesse voor de fotografie steeds serieuzere vormen aan. Uiteindelijk ben ik in 2011 op de Fotovakschool terecht gekomen. Daar heb ik de kneepjes van het vak geleerd.

Mijn vader naar Frankrijk
Mijn vader naar Frankrijk

Het ontstaan van WITH Memories
In november 2015 is mijn vader overleden aan de invaliderende en ongeneeslijke ziekte ALS. Gelukkig heb ik de gelegenheid gehad om een heleboel foto’s van mijn vader te nemen. Nog in goede gezondheid maar ook in de laatste fase van zijn leven. In oktober 2015 zijn wij met stichting ambulance wens naar Frankrijk geweest. Daar wonen vrienden van mijn ouders. Toen zij in 2000 dit huis in Frankrijk kochten hebben mijn ouders daar vaak geklust en korte vakanties door gebracht. Mijn vaders wens was dit nog een keer te zien en op 17 oktober 2015 was het zover. Hier heb ik een prachtige reportage van gemaakt en een fotoboek. Aan de hand van het fotoboek kon mijn vader vol trots aan iedereen laten zien en vertellen wat wij in Frankrijk hebben gedaan. Toen bedacht ik mij dat niet iedereen dit kan; omdat apparatuur en kennis ontbreekt maar ook omdat het emotioneel zwaar is.

Direct na de reis naar Frankrijk wilde ik hier ‘iets’ mee te doen; het maken en vastleggen van echte herinneringen. Maar hoe of wat, dat wist ik nog niet precies. Na ruim een half jaar ontstond het idee voor WITH memories.

cropped-WithMemorie-beeldmerk.pngDe naam – Photo WITH memories
De naam zegt het waarschijnlijk voor jullie al….een foto met herinneringen. Voor mij heeft deze naam een dubbele betekenis. WITH staat namelijk voor Wietske en Theo, mijn ouders. Hun caravan heette zelfs WITH. een ode dus aan mijn ouders!

 

Willen jullie als gezin ook een tastbare herinnering creëren?
Neem dan contact met mij op!